Η οδική ασφάλεια είναι μείζον θέμα για τη χώρα μας και για τη Ρόδο μας. Κάθε τόσο δυστυχώς θρηνούμε ένα νέο άνθρωπο, που αφήνει την τελευταία του πνοή, στην άσφαλτο.

Όλοι ξέρουμε ποιο είναι το σωστό. Όλοι ξέρουμε πως πρέπει να φοράμε ζώνη, στο αυτοκίνητο, ή κράνος στις μηχανές. Όλοι ξέρουμε πως όταν διασκεδάζουμε, ένας δεν πίνει, γιατί είναι ο οδηγός της παρέας. Όλοι ξέρουμε πως η υπερβολική ταχύτητα, και η επικίνδυνη προσπέραση, είναι οι κυριότεροι παράγοντες, πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Η υπεύθυνη οδική συμπεριφορά είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στα τροχαία δυστυχήματα.

Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας: Προστατέψτε τον εαυτό σας, και τους άλλους. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται. Είναι τραγική ειρωνεία, να έχουμε πληρώσει τόσο βαρύ οικονομικό τίμημα, εξαιτίας της πανδημίας, και τελικά να σκοτωνόμαστε στους δρόμους.

Κανένας δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να εξαιρείται του νόμου. Ο νόμος πρέπει να επιβάλλεται, και οι παραβάτες του, να τιμωρούνται. Καλύτερα ένας Ροδίτης, να είναι ζωντανός και δυσαρεστημένος για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, παρά να σκοτωθεί.

Πρέπει όλοι να σεβόμαστε τον εαυτό μας, τους άλλους και το νόμο. Αλλιώς όσα έργα οδοποιίας κι αν κάνουμε, το πραγματικό όφελος θα είναι μικρό. Και ο Δήμος, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κάνουμε έργα και παρεμβάσεις, στο οδικό δίκτυο. Και με νέες οδοποιίες, και με συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου, και με έργα για τη βατότητα της αγροτικής οδοποιίας. Ειδικά στις περιπτώσεις που έχουμε, φυσικές καταστροφές. Επίσης φροντίζουμε επιμελώς την ασφάλεια της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα κάναμε και με μια πολύ μεγάλη παρέμβαση, με την έναρξη της Ηλεκτροκίνησης, στη Μεσαιωνική Πόλη.

Τίποτα όμως, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική ευθύνη, του καθενός μας ως οδηγού. Γι’ αυτό και έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη, να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα, ασφαλούς οδήγησης. Ξεκινώντας από τα σχολεία, από τα παιδιά, και τους εφήβους. Και σε αυτή την κατεύθυνση, αναβαθμίζουμε, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, του Δήμου Ρόδου, ώστε να έχει ουσιαστικότερο ρόλο και συμμετοχή, στην Ανάπτυξη της Κυκλοφοριακής Συνείδησης.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.