Το να καθόμαστε με μοιρολατρία και με τα χέρια σταυρωμένα, δεν είναι η σωστή απάντηση, στο πρωτοφανές πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του. Με τον Γρηγόρη Τάσιο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Α’ Αντιπρόεδρο ΣΕΤΕ, συμφωνήσαμε να εργαστούμε ο καθένας από το δικό του πόστο ευθύνης, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει πιο δυνατούς και πιο ανταγωνιστικούς, μέσα στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Ως Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, εκπροσωπώ αυτοδιοικητικά κορυφαίους προορισμούς, με πολύ μεγάλη συμβολή στις αφίξεις και τις εισπράξεις του Ελληνικού Τουρισμού. Το ίδιο μεγάλη είναι λοιπόν και η ευθύνη μας, απέναντι στην οικονομία και την κοινωνία. Γι’ αυτό και η αυτοδιοικητική προτεραιότητα, που αναδεικνύουμε σταθερά, είναι η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, αφού μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε το τουριστικό μέλλον του τόπου μας, με όρους ποιότητας και ασφάλειας, για κατοίκους και επισκέπτες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι. Ζητάμε πρωτίστως τη θετική συμβολή των ξενοδόχων, στις μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, όπως η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, και των υδάτινων πόρων, η ενίσχυση της ανακύκλωσης, οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως ο ξενοδοχειακός κλάδος δίνει αγώνα επιβίωσης. Αλλά η στιγμή της κρίσης, είναι και η στιγμή που αναδεικνύει τους μεγάλους ηγέτες. Με συνεργασία και κοινή προσπάθεια, ο τουρισμός της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου, μπορεί να αναδειχθεί σε ηγετικό πρότυπο, για την ανάκαμψη της τουριστικής οικονομίας, και τη συνέχιση της μεγάλης προσφοράς της, στην πατρίδα μας.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.