Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα νιάτα της Ρόδου.

Σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του νησιού μας, που ξεκινούν σήμερα τον πρώτο μεγάλο και δύσκολο αγώνα της ζωής τους, συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η προετοιμασία σας υπήρξε δυσκολότερη από κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς έγινε μέσα στις συνθήκες που δημιούργησαν οι επιπτώσεις της πανδημίας, τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην καθημερινότητα όλων μας.

Παρ’ όλα αυτά, είμαι βέβαιος πως η προσπάθεια που κάνετε θα σας φέρει πιο κοντά στους στόχους που έχετε βάλει και αξίζουν στους κόπους και στις θυσίες σας.

Κάθε μάχη είναι νίκη της θέλησης. Και χαμένες είναι μόνον οι μάχες που δεν δόθηκαν. Άλλωστε η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε με μια προσπάθεια. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχετε μπροστά σας πολλές εξετάσεις και πολλές ευκαιρίες. Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η θετική σκέψη, η φιλότιμη προσπάθεια και η αφοσίωση στα όνειρά σας.

Είμαστε όλοι δίπλα σας γιατί το μέλλον του τόπου μας είναι στα χέρια σας. Χρέος μας είναι να βάλουμε τα δυνατά μας για να εξασφαλίσουμε την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο της Ρόδου, ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε εδώ, στον τόπο σας, τις γνώσεις σας, τα ταλέντα σας και τη δημιουργικότητά σας.

Πιστεύουμε σε σας και είμαστε περήφανοι για τα άξια παιδιά της Ρόδου. Καλή αρχή και καλή δύναμη!

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.