Με πολλή χαρά, καλωσορίσαμε στη Ρόδο την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και είμαστε ενθουσιασμένοι με το να γίνει το νησί μας μέρος αυτής της μεγάλης Εθνικής Προσπάθειας για τον εορτασμό των 200 χρόνων, από την Ελληνική Επανάσταση.

Ενώνουμε όλες τις Ροδίτικες δυνάμεις μαζί της, για να τιμήσουμε το χθες, οραματιζόμενοι το αύριο. Και για να αποτελέσει η Ρόδος το Σμαραγδένιο Χαμόγελο, στην εικόνα του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας, το οποίο καλούμαστε να δείξουμε, σε όλο τον κόσμο.

Για εμάς εδώ στο ακριτικό Αιγαίο, στις εσχατιές της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, η ιστορία και ο πολιτισμός γίνονται ασπίδα έναντι υπαρκτών και δυνητικών απειλών, σε μια ταραγμένη συγκυρία για την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά ταυτόχρονα, γίνονται και πυξίδα για το μέλλον Ανάπτυξης του τόπου μας. Η καλύτερη Θωράκιση, είναι η Ανάπτυξη. Η Πρόοδος, η Ευημερία, οι Ευκαιρίες να μένουν τα παιδιά μας στον τόπο μας. Στηριγμένοι στο Τουριστικό Θαύμα που πέτυχε η Ρόδος μας, και μας επιτρέπει σήμερα, να αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση το μέλλον μας.

Όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα συνδεθούν με τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας. Και είναι πραγματικά το 2021, μια ιστορική ευκαιρία, για να δείξουμε την Ελλάδα τού 21ου αιώνα, στους άλλους. Και να αποδείξουμε στους εαυτούς μας, πως «το ‘χουμε», πως είμαστε για τα μεγάλα και τα δύσκολα, πως ένα Έθνος, με τρισχιλιετή ιστορία, ξέρει να περνάει πάνω από τον πήχη των προκλήσεων, κάθε ιστορικής σημασίας, και συνεχίζει μια διαδρομή φωτός κι ελπίδας, για όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού, και να συμφωνήσουμε, σε εξειδικευμένες δράσεις. Η Ρόδος είναι ένα νησί, που έχει φιλοξενήσει μεγάλα Διεθνή Γεγονότα, όπως η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής του 1988.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της Επιτροπής, με τη βεβαιότητα, πως για μια ακόμη φορά, θα ενωθούν όλες οι δυνάμεις μας, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, και θα νιώσουμε υπερήφανοι, για μια ακόμη Μεγάλη, Ελληνική, Συλλογική επιτυχία.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.