Υπεγράφη την Δευτέρα 6 Ιουνίου στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., Γιάννη Καμπούρη, η νέα προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του Υδραγωγείου και των δικτύων του Φράγματος Γαδουρά.

Ειδικότερα, με τη νέα προγραμματική σύμβαση που προβλέπει την οργάνωση και ανάθεση των υπηρεσιών διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης των έργων ύδρευσης Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά, «επισφραγίζεται» η συνεργασία της ΠΝΑΙ, του Δήμου Ρόδου και της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών υδροδότησης των Δ.Ε. Αρχαγγέλου, Λίνδου, Λάρδου, Καλάθου, Πυλώνας, Ασκληπιείου, Γενναδίου, Λαχανιάς και του οικισμού Αφάντου του Δήμου Ρόδου με τη διάθεση ποιοτικού πόσιμου νερού από το Φράγμα Γαδουρά, προκειμένου να λυθεί μακροπρόθεσμα και οριστικά το πρόβλημα με τη λειτουργία των υφιστάμενων γεωτρήσεων, η ύπαρξη των οποίων επιβάλλεται να ελαχιστοποιηθεί, τόσο λόγω των δεσμεύσεων της χώρας προς την Ε.Ε. όσο και για λόγους που αφορούν στο περιβάλλον και στην ποιότητα του αντλούμενου νερού. Παράλληλα, σκοπός και επιδίωξη, είναι η διατήρηση του τελικού κόστους του πόσιμου νερού από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. προς τον τελικό καταναλωτή σε χαμηλά ή και μειωμένα-σε σχέση με τα τρέχοντα-επίπεδα.

«Επιλύουμε οριστικά ένα μείζον πρόβλημα που είχε ως επακόλουθο τη βίαιη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας επί σειρά ετών. Το ένα μετά το άλλο, τα μεγάλα και αναγκαία έργα για τον Πολίτη, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζουμε την επάρκεια ποιοτικού νερού ως αυτονόητη ανάγκη για όλους.

Αυτήν την ανάγκη, ερχόμαστε να καλύψουμε από κοινού με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με μεθοδικό και αποτελεσματικό τρόπο, με συνεννόηση και με όραμα, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, έργα και υπηρεσίες που έχουν στερηθεί για πολλά χρόνια», δήλωσε ο κ. Καμπουράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής τύπου που παραχωρήθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Ένα, ένα τα μέτωπα κλείνουν και οι ανάγκες σε υποδομές καλύπτονται, δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος ανέφερε αναλυτικότερα τα εξής: «Με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ. Ρόδου Γιάννη Καμπούρη, υπογράψαμε τη νέα συμφωνία συνεργασίας για την λειτουργία του Υδραγωγείου και των δικτύων του Φράγματος Γαδουρά. Των δικτύων, που πλέον περιλαμβάνουν και τα νέα δίκτυα που αφορούν την υδροδότηση της Νότιας Ρόδου, της Λίνδου, της Αρχαγγέλου και των Αφάντου. Γιατί, η στασιμότητα είναι παρελθόν.

Ενα-ένα, όλα τα μέτωπα κλείνουν και οι ανάγκες σε υποδομές, στις οποίες υποφέραμε, καλύπτονται. Και αυτό γίνεται κατά την περίοδο της μεγαλύτερης κρίσης στην σύγχρονη ιστορία μας. Για να καταρριφθούν οι μύθοι με τους οποίους μεγάλωσαν γενιές και να αναδειχθεί η αξία της μεθοδικής, υπεύθυνης και δημιουργικής δουλειάς». Ο Περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος δήλωσε επίσης ότι το έργο θα δημοπρατηθεί σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου, μόλις μία μέρα μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Τέλος ο κ. Γιάννης Καμπούρης δήλωσε ότι η Β’ φάση της σύνδεσης του φράγματος Γαδουρά, εγγυάται την επάρκεια ποιοτικού νερού για τους κατοίκους του Αρχαγγέλου της Λίνδου της Νότιας Ρόδου και των Αφάντου. «Προβλήματα που ακούγαμε από τα μαθητικά μας χρόνια, επιλύονται στην παρούσα θητεία του Δημάρχου μας και του Περιφερειάρχη. Είναι ένα έργο που θα συντελέσει στην αειφορία και ανάπτυξη του τόπου μας. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Γ. Καμπούρης.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.