Σήμερα, από κοινού με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, συνεργαστήκαμε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον κ. Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών.

Με τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας να παραμένει πρωταρχικό μας μέλημα, συζητήσαμε εκτενώς για την επανεκκίνηση του παγκόσμιου Τουρισμού και την επόμενη μέρα για την Εργασία και την Οικονομία στα νησιά της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου και ειδικά τη Ρόδο μας.

Μεταφέραμε και στον κ. Φραγκάκη, το αίτημα που νωρίτερα προωθήσαμε στον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας την κοινή θέση της Περιφέρειας και των 34 Δήμων του Νοτίου Αιγαίου για την επαναφορά του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά μας, ως κρίσιμο εργαλείο για την επανεκκίνηση της νησιωτικής οικονομίας.

Επίσης, γνωστοποιήσαμε τη δέσμευση μας, να θέσουμε τον προϋπολογισμό του Νοτίου Αιγαίου στη διάθεση της εθνικής προσπάθειας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και το πρόγραμμα της οικονομικής ανάκαμψης.

Τα νησιά μας έχουν δικαίωμα να συναγωνισθούν άξια, με τα ίδια όπλα που διαθέτουν σήμερα οι διεθνείς τουριστικοί ανταγωνιστές μας. Και σε ευθυγράμμιση και συνεργασία με την κυβέρνηση, θα κινηθούμε συντονισμένα ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, όχι μόνο στον Τουρισμό αλλά και στην Υγεία, την Εργασία και την Οικονομία.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.