Ψέλλας Χρυσόστομος

Ο Χρυσόστομος (Χρήστος) Ψέλλας, γεννήθηκε στην Ίστριο της Ρόδου το έτος 1969. Μεγάλωσε σε  τετραμελή οικογένεια.
Το 1990 αποφοίτησε από τη σχολή «Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών» στην Αθήνα. Για πολλά έτη υπήρξε ελεύθερος επαγγελματίας και σήμερα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.
Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλήση του και την αγάπη του στον αθλητισμό. Στα μαθητικά του χρόνια, υπήρξε αθλητής του στίβου στον ΑΣ ΡΟΔΟΣ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Αθήνα και την επιστροφή του στη Ρόδο, υπήρξε ποδοσφαιριστής στον Όμιλο Φιλάθλων Ιστρίου και εν συνεχεία το 1995, ανέλαβε την Προεδρία της ομάδας για πέντε συναπτά έτη. Από το 2000 έως το 2012, διετέλεσε ως Πρόεδρος και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΡΟΔΟΣ και της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ. Από το 2008 έως και το 2011 ήταν εκλεγμένο μέλος της Super League 2, που είναι η δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία επαγγελματικών πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 2014 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου όπου και εξελέγη.  Στις εκλογές του 2018 και του 2022 επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Από την πρώτη θητεία του, ανέλαβε την ευθύνη της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Δωδεκανήσου.
Παράλληλα με τη δράση του στον αθλητισμό, δείχνει το ενδιαφέρον του για την ευημερία και την πρόοδο του τόπου του, ασχολούμενος με τα κοινά όπου και εκλέχθηκε επί δημαρχίας Φίλλιπου Αντωναρά (1999-2002) στο τοπικό  συμβούλιο Νότιας Ρόδου, στο δημοτικό διαμέρισμα Ιστρίου, την περίοδο που ίσχυε το πρόγραμμα Καποδίστριας.
Στόχος της ενασχόλησης του με τα κοινά είναι η ανάδειξη και η αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία και η προάσπιση των συμφερόντων του τόπου του.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.