Καρίκης Ευστράτιος

Γεννήθηκα στη Ρόδο.
Kατάγομαι από τη Ρόδο και την Κάρπαθο (πατέρα και μητέρα) και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με άριστα στο Καζούλειο Λύκειο Ρόδου και στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Αποφοίτησα το έτος 1990 και στη συνέχεια έλαβα ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.  Μέχρι σήμερα διατηρώ δικηγορικό γραφείo με δραστηριότητα στη Ρόδο και στη Δωδεκάνησο. Διετέλεσα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του δικηγορικού συλλόγου Ρόδου για δώδεκα (12) χρόνια και αντιπρόεδρος για τρία (3) χρόνια.  Εκπροσώπησα  το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου σε πολλά δικηγορικά συνέδρια  και Ολομέλειες των Προέδρων.

Το έτος 2006 εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος στο δήμο της πόλης της Ρόδου και διετέλεσα για τέσσερα χρόνια αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη διοίκηση του Δήμου, τη Δημοτική Αστυνομία, πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής, πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του δήμου και αναπληρωτής Δημάρχου.

Το Νοέμβριο του έτους 2010 εκλέχθηκα στον ενιαίο δήμο ολόκληρου του νησιού δημοτικός σύμβουλος και ορίσθηκα για τέσσερα (4) χρόνια αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη διοίκηση του δήμου, το προσωπικό , τη δημοτική αστυνομία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το πρόγραμμα διαύγεια καθώς και υπεύθυνος για την ενοποίηση των δέκα (10) πρώην δήμων του νησιού την οποία  ολοκλήρωσα με επιτυχία.

Ήμουν Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αναπληρωτής του Δημάρχου.

Τον Ιανουάριο του 2014 ως επικεφαλής ίδρυσα και δημιούργησα τη δημοτική παράταξη «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» η οποία στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ρόδου εισήλθε στο δεύτερο γύρο και έλαβε ποσοστό 46%.

Στη δημοτική θητεία 2014 έως 2019 ήμουν επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης  στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 συμμετείχα ως επικεφαλής παράταξης η οποία κατατάχθηκε  τρίτη  και συνεργάστηκα με το δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη και την παράταξη του. Μέχρι και σήμερα είμαι αναπληρωτής του δημάρχου και αντιδήμαρχος παιδείας και προσχολικής αγωγής.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.