Φρόνα – Ζαφειροπούλου Βασιλική

Εκπαιδευτικός

Η Βασιλική Ζαφειροπούλου-Φρόνα γεννήθηκε στα Τρίκαλα, έζησε και μεγάλωσε στο Μαρούσι Αττικής. Τα τελευταία 19 χρόνια ζει στο νησί της Ρόδου. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Φρόνα του Ιωάννη και έχουν μαζί ένα γιο.
Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Παν/μίου Αιγαίου, έχει λάβει μετεκπαίδευση στην Γενική Αγωγή του Διδασκαλείου «Αλέξανδρος Δελμούζος» και είναι διπλωματούχος των Μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών» του Π.Τ.Δ.Ε. του Παν/μίου Αιγαίου. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε περιοδικά της Εκπαίδευσης και παρουσιάσεις σε Διεθνή Συνέδρια. Έχει συμμετοχές σε σεμινάρια, ημερίδες και εργασίες που αφορούν τον Σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών μονάδων, τις Ψυχολογικές κοινωνιολογικές προσεγγίσεις στην εκπαιδευτική πράξη, τη Θεωρητική και Βιωματική Προσέγγιση των δημιουργικών δραστηριοτήτων των τμημάτων Διευρυμένου Ωραρίου, την Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική και Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα τον ρόλος του/της εκπαιδευτικού ως σύμβουλου στην Πρακτική άσκηση. Έχει εφαρμόσει πολλά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, καθώς και προγράμματα αγωγής υγείας. Συμμετείχε στο έργο της δοκιμαστικής εφαρμογής του διαδικτυακού λογισμικού “learning by design” από το ΙΕΠ.
Συμμετέχει σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αυτά.
Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Ασχολείται με προγράμματα Εθελοντισμού στην εκπαίδευση. Είναι δασκάλα στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου κατέχοντας τη θέση της Υποδιευθύντριας για 2η χρονιά. Διατέλεσε προεδρεύουσα στη Λέσχη Lions Ηλιούσα Ρόδου επί δύο συνεχόμενα έτη, 2016-2017 και 2017-2018. Συνεχίζει να είναι ενεργητικό μέλος της Λέσχης με συνεχή παρουσία και προσφορά.

Αντώνης Καμπουράκης © 2023. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.