Δράκος Λυσίμαχος

Ονομάζομαι Λυσίμαχος Δράκος γεννημένος στην Ρόδο και μεγαλωμένος στην περιοχή Κρητικά. 

Έχω τόσο ελληνική όσο και αυστριακή υπηκοότητα, καθώς ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου από την Αυστρία.

Μόλις αποφοίτησα από το λύκειο έφυγα για σπουδές στην Γερμανία όπου ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Παράλληλα με τις σπουδές ξεκίνησα την εργασία μου στην κουζίνα το οποίο με κέρδισε και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με την γαστρονομία  όπως και κάνω μέχρι τώρα.

Μετά από επαγγελματική περιπλάνηση σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Βρυξέλλες, Βιέννη, Ντίσελντορφ, Αθήνα, επέστρεψα στην Ρόδο.

Εδώ ασχολήθηκα και ασχολούμαι ενεργά στον τομέα της γαστρονομίας ως σεφ. Έχω υπάρξει σεφ σε διάφορες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπως του Ομίλου Μήτση, των Lindos Hotels κα. Καθώς και σε επιχειρήσεις εστίασης τόσο ως σεφ όσο και ως σύμβουλος και υπεύθυνος οργάνωσης κουζίνας και σύνθεσης μενού.

Τον χειμώνα ταξιδεύω και παρακολουθώ συνεχώς σεμινάρια σε σχολές υψηλού επιπέδου όπως στην Ritz Escoffier, Le Cordon Bleu και Ferandi.

Αυτή την στιγμή εργάζομαι ως σεφ στο ΝΟR Beach House Project που βρίσκεται στο ιστορικό κτήριο του Ναυτικού Ομίλου και ως σύμβουλος σεφ σε 14 επιχειρήσεις σε Ρόδο, Αθήνα, Λάρισα και Μύκονο.

Θέτω λοιπόν τον εαυτό μου σε υποψηφιότητα πιστεύοντας πως μπορώ να βοηθήσω ενεργά 

  1. στην ανάπτυξη της γαστρονομίας του νησιού μας που στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό και στην εστίαση.
  2. στην οργάνωση των επαγγελματιών συναδέλφων μαγείρων και συνεργασία μεταξύ μας με απώτερο σκοπό  την ανάδειξη της τοπικής και ελληνικής κουζίνας, κυρίως στο εξωτερικό
  3.  ενεργή συμμετοχή και οργάνωση των εκδηλώσεων εστίασης του δήμου Ρόδου.

Πιστεύω πως με την εμπειρία μου και την φύση του χαρακτήρα μου έχω να προσφέρω πολλά.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.