Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στα Απόλλωνα, όπου προσήλθαν όλοι οι πρόεδροι και κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, για να εκφράσουν τις ανάγκες τους και κυρίως για να ενημερωθούν για τις διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης των ζημιών.

Ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύθηκαν, να εξεταστούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες οι αιτήσεις, προχωρώντας στην υλοποίηση των μέτρων που θα επιτρέψουν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας να επιστρέψουν άμεσα στην κανονικότητα.

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης προθυμοποιήθηκε να συμβάλει και στην υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και των έργων άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας παρόλο που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις και πολλές ευκαιρίες, όπως την παραχώρηση των ακινήτων της Βάρης και του Καλαμώνα. Ενωμένοι θα εργαστούμε, ώστε όλες μας οι δεσμεύσεις απέναντι στους συμπολίτες μας να γίνουν πράξεις.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Λυκουρέντζο που είναι κοντά στο δήμο Ρόδου και στους πολίτες. Επιδείξαμε εξαιρετική ενότητά οι φορείς, οι πολίτες και οι εθελοντές. Όλοι πρέπει να αισθάνονται και να είναι υπερήφανοι για τη Ρόδο μας.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.