Συνάντηση εργασίας με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Ενεργειακών Επενδύσεων, κ. Τηλέμαχου Καμπούρη, του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και συνεργατών του.

Στην πολύωρη συνάντηση υπήρξε εποικοδομητικός και παραγωγικός διάλογος για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συζητήθηκε διεξοδικά ο περιορισμός των ενεργειακών αναγκών κτηρίων και υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου ενώ συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν μία σειρά από στοχευμένες δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση  μνημειακών κτηρίων του νησιού.

Εκφράστηκαν εκατέρωθεν ευχαριστίες για την εξαίρετη, διαρκή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος  και Ενέργειας.

«Στοχεύουμε στην έμπρακτη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ρόδου, έχοντας ήδη υλοποιήσει συγκεκριμένες ενέργειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου», δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για τη Μεσαιωνική Πόλη και τη Λίνδο αλλά και σε δράσεις για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης εμβληματικών κτηρίων, οι οποίες αναμένεται να δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ευχαρίστησε την κυρία Σδούκου, «διότι οι καλές τους προθέσεις συνοδεύονται από καλή πρακτική, με στόχο πάντα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκεται στη Ρόδο, συνεχίζοντας την ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία με τον φίλο, όπως αποκάλεσε, τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη.

«Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία έχει βρεθεί στο προσκήνιο η Ενέργεια, εξαιτίας του αυξημένου κόστους της. Είχαμε την ευκαιρία για να κουβεντιάσουμε πώς θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού, μειώνοντας ταυτόχρονα τα κόστη, πράγμα που αποτελεί βασικό ζητούμενο σήμερα για καταναλωτές και επιχειρήσεις» είπε η κυρία Σδούκου και πρόσθεσε ότι: «Κατατέθηκαν πολλές ιδέες στο τραπέζι της συζήτησης, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη, έτσι ώστε να περιορισθεί η κατανάλωση ενέργειας σε δημοτικά κτήρια όπως η ΔΕΥΑΡ και τα σχολεία». Τέλος, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών,  πρόσθεσε ότι η συζήτηση επεκτάθηκε και στη διαχείριση των απορριμμάτων.Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει ήδη δρομολογήσει, δράσεις όπως η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στη Μεσαιωνική πόλη, η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, για την οποία ο Δήμος Ρόδου βραβεύτηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΣΦΗΟ), το οποίο έχει ήδη συνταχθεί και εγκριθεί, καθώς και η έγκριση της χρηματοδότησης για την Αποκατάσταση και Επαναλειτουργία των Δημοτικών Λουτρών.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.