Συμπληρώνονται σήμερα 47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, και το μήνυμα του παραμένει διαχρονικά επίκαιρο και σημείο αναφοράς, των σύγχρονων κινημάτων.

Τιμάμε τον αγώνα και την θυσία εκείνης της γενιάς, για δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Ο αγώνας και τα οράματά της παραμένουν η πυξίδα μας, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Το αίτημα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» παραμένει ανεξίτηλο, ακόμη και σήμερα, που οι νέοι αγωνίζονται, διεκδικώντας το μέλλον που ονειρεύονται.

Ο φετινός εορτασμός μας βρίσκει αντιμέτωπους με τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που προκάλεσε η υγειονομική κρίση, που μαστίζει όλο τον κόσμο. Με τις επιπτώσεις στην υγεία, στην οικονομική και κοινωνική ζωή όλων μας. Ευχή όλων μας είναι η πανδημία να αποτελέσει το συντομότερο, παρελθόν για όλη την ανθρωπότητα.

Ο Δήμος Ρόδου τιμά το παρελθόν, επενδύοντας στην νέα γενιά, τα νιάτα του νησιού μας, που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας μας. Για μια Ρόδο που όλοι ονειρευόμαστε, έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.