Στο κατάμεστο θερινό κινηματοθέατρο «Το Ρόδον» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η εκδήλωση της παρουσίασης του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» με επικεφαλής τον δήμαρχο, Αντώνη Β. Καμπουράκη.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο για τη «συγκλονιστική» του παρουσία. Στην ομιλία του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επαγγελματίας πολιτικός, ΔΕΝ είμαι. Ούτε περιμένω, να βγάλω κέρδος, από την ενασχόλησή μου, με τα Κοινά. Κατέβηκα στις εκλογές, το 2019, για να Υπηρετήσω ένα όραμα, για τη Ρόδο μας. Χωρίς να μηδενίζω τίποτα. Με σεβασμό προς όλους, και πατώντας, πάνω σε ό,τι είχε κατακτήσει, τόσα χρόνια, το νησί μας. Δουλέψαμε σκληρά, & πετύχαμε πολλά! Και είμαι σήμερα εδώ, για να ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης, του Ροδιακού Λαού, με την υπόσχεση, να ολοκληρώσουμε όλα όσα δρομολογήσαμε, και να κάνουμε, όσα ΔΕΝ προλάβαμε. Αυτή είναι η Φιλοδοξία μου. ΟΧΙ να είμαι αιώνιος Δήμαρχος. Αλλά ένας χρήσιμος Δήμαρχος, ένας άνθρωπος που προσπάθησε, και άφησε θετικό αποτύπωμα, στον τόπο του».

Στη συνέχεια ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε στο έργο που έχει παραγάγει η Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια της πρώτης της θητείας, δηλώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να το μηδενίσει, αλλά ούτε και να το …οικειοποιηθεί. Χαρακτηριστικά ανέφερε πώς: «Αυτά τα τελευταία 4 χρόνια, δώσαμε έναν καθημερινό αγώνα, η Ρόδος μας να γίνει Καλύτερη. Με Ισχυρή Οικονομική Ανάπτυξη, και ποιότητα ζωής, που να αξίζει στους κατοίκους της. Μέσα στις δύσκολες, και πρωτόγνωρες συνθήκες, που ζήσαμε, καταφέραμε όλοι μαζί, η Ρόδος μας, να κάνει βήματα μπροστά!

Παρά την πανδημία, ο Τουρισμός, η βασική οικονομική δραστηριότητα του νησιού μας, αυξήθηκε, τόσο σε αφίξεις, όσο και σε έσοδα, σε αντίθεση με άλλους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας. Καθώς ο Τουρισμός αποτελεί, πάνω από το 90% της οικονομίας μας, ήταν πάντα η Πρώτη Προτεραιότητα, της Δημοτικής μας Αρχής. Με πρωτοβουλίες και δράσεις εξωστρέφειας, με ουσιαστική συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και με όλους τους φορείς της Ρόδου, στηρίξαμε τον Ροδιακό Τουρισμό, και την τοπική οικονομία!

Και με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στην οποία είμαι υπερήφανος που συνέβαλα αποφασιστικά, συμφωνήθηκαν σημαντικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους, στον Τουρισμό, ώστε όλοι να έχουν συμμετοχή στα κέρδη, από την αύξηση, και από την επιτυχία του. Αυτό, πρώτοι εμείς το πετύχαμε, σε όλη την Ελλάδα.

Όμως, δεν μείναμε μόνον στις επιτυχίες, του Τουρισμού. Ξεκολλήσαμε πολλά μεγάλα, και σημαντικά έργα, που είχαν βαλτώσει, για πολλά χρόνια, και που θα φωτίσουν, ξανά τη Ρόδο μας. Άλλα, τα υλοποιήσαμε μόνοι μας, κάποια άλλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. Θέλω να τον ευχαριστήσω, για την άριστη συνεργασία μας, μια συνεργασία που καθημερινά παράγει έργο, και δίνει λύσεις, σε ζητήματα της Ρόδου, και των κατοίκων της.

Αυτά, μόνον όποιος δεν θέλει, ΔΕΝ τα βλέπει. Αυτά, αποτελούν το σημαντικό, συλλογικό έργο, της Δημοτικής μας Ομάδας, υπό τη δική μου καθοδήγηση. Έργο, που κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει. Όπως και κανείς βέβαια, δεν μπορεί και να το οικειοποιηθεί! Όπως επιχειρείται να γίνει, με το σπουδαίο έργο μας, στον χώρο του Πολιτισμού, και του Αθλητισμού: από κάποιους, που προσπαθούν να παρουσιάσουν, τους πόρους που εμείς εξασφαλίσαμε και αποφασίσαμε που να διαθέσουμε, ως δήθεν επιχορήγηση, από τον Προσωπικό τους Κουμπαρά. Και που κάπως έτσι, έκαναν ψηφοδέλτιο. Και ο νοών, νοείτο».

Ο Δήμαρχος Ρόδου μίλησε και για τις κρίσεις (όπως η πανδημία) που κλήθηκε να διαχειριστεί η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της θητείας της. Στάθηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε το νησί. «Πέρασε δύσκολες στιγμές, η Ρόδος μας. Ζήσαμε ένα εφιαλτικό δεκαήμερο, που άφησε μεγάλες πληγές, στο Φυσικό Περιβάλλον, στον Ζωικό Πλούτο, στις Καρδιές μας.  Σε αυτή την τραγωδία, ήμασταν όλοι μας, Στελέχη & Εργαζόμενοι του Δήμου, στην Πρώτη Γραμμή. Και με τη δική μας συμβολή, πραγματοποιήθηκε το τεράστιο έργο των εκκενώσεων, η περίθαλψη των πληγέντων, η φροντίδα των ζώων του νησιού μας, μαζί πάντα με τους συμπολίτες μας, που μας έκαναν περήφανους: Δείχνοντας το Καλό Πρόσωπο της Ρόδου, σε όλο τον κόσμο! Και στους οποίους, είμαι Πάντα ευγνώμων.

Καταφέραμε λοιπόν, να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές. Να προφυλάξουμε τη φήμη, του νησιού μας. Να γίνει, η Ροδίτικη Αλληλεγγύη, πρώτο θέμα, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Να έχουν ξεκινήσει μέτρα, για τους πληγέντες, που διαρκώς εμπλουτίζονται. Και όλα αυτά, με μια Ξεκάθαρη Δέσμευση: Ό,τι ήταν δάσος, παραμένει δάσος! Τελεία και παύλα», είπε και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του Δήμου που ήταν στην πρώτη γραμμή εκείνες τις ώρες και τους χιλιάδες εθελοντές μας που έδειξαν την ψυχή των ροδιτών, έως τα πέρατα του κόσμου.

Η αλλαγή του συστήματος καθαριότητας

Χωρίς περιστροφές, ο  δήμαρχος Ρόδου, Α. Καμπουράκης μίλησε για το θέμα της καθαριότητας, τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα που υπήρξαν, ξεκίνησε πλέον η εφαρμογή ενός πρότυπου συστήματος για όλη τη χώρα. Αναλυτικότερα ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζω πολύ καλά, ότι σίγουρα σε κάποιες στιγμές, μέσα στην τετραετία, έγιναν και λάθη. Υπήρξαν & αστοχίες. Πρώτοι εμείς το αναγνωρίζουμε. Ποτέ εξάλλου, δεν διεκδικήσαμε το αλάθητο. Ούτε είπαμε, πως θα κάνουμε σε μια (1) μέρα, όλα όσα, ΔΕΝ έγιναν, για χρόνια ολόκληρα. Υποσχεθήκαμε όμως, ότι τίποτα ΔΕΝ θα μας σταματήσει, από τη διεκδίκηση των λύσεων, που αξίζουν οι Ροδίτες. Και αυτό κάνουμε.

Και εξηγούμαι: Η Καθαριότητα για παράδειγμα, ήταν ένα ζήτημα, που μας πόνεσε. Η αλλαγή του συστήματος καθαριότητας, που παραλάβαμε, ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Υπήρξαν καθυστερήσεις, και στο μεσοδιάστημα υπήρξαν προβλήματα.

Το πρόβλημα λύθηκε όμως, και Λύθηκε Οριστικά!!! Από τον περασμένο μήνα, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ένα νέο σύστημα, με πολύ περισσότερους εργαζόμενους, καλύτερο εξοπλισμό, περισσότερη Ανακύκλωση, και αυξημένη φροντίδα, σε κάθε γωνιά της Ρόδου.

Η κατάσταση είναι ήδη καλύτερη, και είμαι Απολύτως Βέβαιος, ότι σε σύντομο χρόνο, η διαφορά θα είναι αισθητή, και το νέο σύστημα καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, θα είναι Πρότυπο για Όλη τη χώρα.

Αυτή είναι η ουσία της Πολιτικής, για εμάς. Να δίνουμε μάχες, να λύνουμε θέματα, να ανοίγουμε δρόμους, για ένα καλύτερο αύριο. Και κυρίως, στα δύσκολα, να μην κρυβόμαστε, αλλά να είμαστε στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας, της αποστολής μας, και του καθήκοντός μας, απέναντι στους πολίτες της Ρόδου».

«Η Ρόδος μας αξίζει περισσότερα. Είμαστε εδώ για να τα διεκδικήσουμε και να τα πετύχουμε»

Οι επικείμενες εκλογές, όπως δήλωσε ο κ. Καμπουράκης, είναι κρίσιμες για το μέλλον όλων και κυρίως των παιδιών. Γι’ αυτό και ο μηδενισμός και η μικροψυχία…, δεν οδηγούν πουθενά. «Οι ερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες για τη Ρόδο μας, τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Πρέπει όλοι να ξέρουμε πώς θα διοικηθεί και πού πάει το νησί μας.

Εμείς μπορεί να μην τα κάναμε όλα τέλεια, αλλά κάναμε πολλά σωστά. Δυνατότερος τουρισμός. Μεγάλα έργα που ξεκόλλησαν. Έργα σε όλη τη Ρόδο. Πολιτιστικές δράσεις. Καλύτερη εξυπηρέτηση Δημότη. 

Απέναντί μας τι υπάρχει; Είτε τα μεγάλα και εύκολα λόγια που μένουν πάντα χωρίς αντίκρισμα, είτε συνθήματα που αν ο μη γένοιτο εφαρμόζονταν ποτέ, θα έπλητταν βαριά τον τουρισμό και την οικονομία της Ρόδου μας. 

Από τη μία υπάρχει μια παράταξη ανθρώπων που ξεπέρασαν τις διαφορές τους, δείχνουν αίσθημα ευθύνης και ενώνουν δυνάμεις για το καλό της Ρόδου μας. Από την άλλη έχεις ανθρώπους που μηδενίζουν τα πάντα και δείχνουν απαράδεκτη μικροψυχία ειδικά στις δύσκολες στιγμές μας.

Από τη μία υπάρχει μια παράταξη που εργάζεται νυχθημερόν για τη Ρόδο. Με λάθη αλλά και με έργο. Από την άλλη, υπάρχουν υποψήφιοι που σου δίνουν την αίσθηση ότι μισούν τη Ρόδο.

Που για να κάνουν αντιπολίτευση στον Καμπουράκη μας παρουσιάζουν σαν ένα διαλυμένο νησί. Δυσφημούν τον τόπο μας λες και το κακό θα το πάθει ο Καμπουράκης προσωπικά, όχι η Ρόδος μας, όχι οι χιλιάδες οικογένειες που ζουν από τον Τουρισμό», δήλωσε ο δήμαρχος, Α. Καμπουράκης και συμπλήρωσε πώς: «Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κάθε Ροδίτισσα, και κάθε Ροδίτης καλούνται να αποφασίσουν, το πως θα διοικηθεί το νησί μας. Ποιος μπορεί να οδηγήσει με Ασφάλεια, το καράβι, μέσα στη φουρτούνα των εισερχόμενων κρίσεων, που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος, και βιώσαμε και εμείς, τα 4 τελευταία χρόνια. Αλλά και ποιος μπορεί να αξιοποιήσει, τις ευκαιρίες, που δημιουργούνται για το νησί μας».

«Μια ομάδα που εκπροσωπεί, όλη τη Ρόδο, από τη μια άκρη, έως την άλλη»

Την υπερηφάνειά του για την παράταξή του εξέφρασε ο κ. Καμπουράκης, μια ομάδα που εκπροσωπεί, όλη τη Ρόδο, από τη μια άκρη, έως την άλλη. Ευχαρίστησε τον Σάββα Διακοσταματίου για τη συμπόρευση, τον Στράτο Καρίκη για την αγαστή συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τον Γιάννη Φλεβάρη για τη σύμπραξη δυνάμεων. «Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε, τη συνεργασία και την ενότητα δυνάμεων. Σε αυτή την πολιτική πιστεύω και ως Δήμαρχος, αλλά και ως απλός Ροδίτης. Και είμαι πραγματικά Υπερήφανος, που η παράταξή μας, γίνεται πόλος Συνάντησης, και Συνεργασίας, όλων των υγιών, και δημιουργικών δυνάμεων, της Ρόδου μας. Όπως συνέβη, και σε όλη, τη θητεία μας.  Και θέλω, κι από αυτό το βήμα απόψε, να ευχαριστήσω τον Στράτο Καρίκη, ο οποίος από την πρώτη μέρα της θητείας μας ήταν ένας πολύτιμος φίλος και συνεργάτης. Όπως και τους Γιάννη Φλεβάρη, και Σάββα Διακοσταματίου, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους, μαζί μας, έκαναν την Δημοτική μας Παράταξη, ακόμα πιο Ισχυρή.

Αυτό είναι το Προσκλητήριο, που απευθύνω στις Ροδίτισσες, και στους Ροδίτες. Ενωμένοι, να πάμε τη Ρόδο μας, Μπροστά! Να γυρίσουμε την πλάτη στην Τοξικότητα, στο Μηδενισμό, στον Τυχοδιωκτισμό», δήλωσε ο δήμαρχος Α. Καμπουράκης και αναφέρθηκε σε βασικούς στόχους που θέτει για την επόμενη θητεία, τονίζοντας ότι:

«Τώρα, που τα πράγματα, μπαίνουν σε μια σειρά. Τώρα που μεγάλα Έργα Ξεκόλλησαν, τώρα που ο Τουρισμός μας ανεβαίνει. Τώρα που 200 έργα, σε όλη τη Ρόδο, θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά μας, Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε, Ενωμένοι, Μπροστά.  Να συνεχίσουμε καλύτερα!  Με ένα καθαρό σχέδιο για την επόμενη μέρα. Είμαστε όλοι πλέον, ακόμα πιο αποτελεσματικοί, ακόμα, Πιο Έμπειροι. Η ίδια η ζωή εξάλλου, είναι ένα μεγάλο σχολείο, για όλους μας. Κι εγώ προσωπικά, μπήκα στο στίβο της αυτοδιοίκησης, με έναν ιδεαλισμό. Υποτίμησα ίσως τις δυσκολίες, τη γραφειοκρατία, και την αντίσταση συμφερόντων, και νοοτροπιών, που Υπηρετούν το «εγώ», και ΟΧΙ το εμείς.  Επέμεινα όμως. Έπαθα, Έμαθα, και Πείσμωσα. Και με αυτό το πείσμα, για τη διεκδίκηση του καλύτερου, που αξίζουμε, συνεχίζω να τιμώ το λόγο μου, και να Αγωνίζομαι. Αλλά, μόνον το προσωπικό πείσμα, ΔΕΝ φτάνει. Τίποτα αληθινά μεγάλο, δεν γίνεται από έναν. Η επιτυχία γεννιέται, από την ομαδική προσπάθεια».

Ο συνδυασμός «Με Δύναμη για τη Ρόδο», κατάφερε να καταθέσει  το μεγαλύτερο, σε αριθμό υποψηφίων Ψηφοδέλτιο, που κατέβηκε ποτέ, στο νησί, ανέφερε κλείνοντας την ομιλίας του ο κ. Καμπουράκης, κάτι που όπως είπε, δείχνει, την εμπιστοσύνη την κοινωνίας, στην παράταξή και τη μεγάλη δυναμική, που έχει αποκτήσει.

«Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, για την τιμή, που μου κάνετε! Για τη μεγάλη δύναμη, που μου δίνετε απόψε. Η αγάπη σας, η εμπιστοσύνη σας, η συμμετοχή σας, είναι μήνυμα Νίκης. Ενωμένοι προχωράμε μπροστά! Με Δύναμη για τη Ρόδο μας! Προχωράμε μαζί, προχωράμε δυνατά! Συνεχίζουμε! Καλύτερα»! Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αιδεσιμότατος γέροντας Αθανάσιος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, πρώην υφυπουργός τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και κοσμήτορας της Βουλής, Βασίλης Υψηλάντης, η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας Έφη Χαραλαμποπούλου, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, Φωτεινή Κουλούρη, ο πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο αντιπεριφερειάρχης βιομηχανίας, ενέργειας και φυσικών πόρων Κάλλιστος Διακογεωργίου, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη,  ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Χρήστος Μπάρδος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΕΕ, Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Ηλίας Τσέρκης, ο πρόεδρος του Δικηγόρου Συλλόγου Ρόδου, Βασίλης Περίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης, η πολιτευτής της ΝΔ Ελευθερία Φτακλάκη, ο πολιτευτής της ΝΔ Αντώνης Γιαννικουρής, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο, Αλίκη Μοσχή, η επίτιμη πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο, Μαίρη Μοσχή, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.