Πώς θα περιγράφατε την πρώτη θητεία σας;

Ήταν δύσκολη περίοδος. Ξεκίνησε με την πανδημία και τελείωσε με την καταστροφική πυρκαγιά. Όμως τα δύσκολα δεν μας λύγισαν και συνολικά ήταν μια καλή 4ετία για τη Ρόδο μας. Ο Τουρισμός μας, η καρδιά της ροδιακής οικονομίας, απογειώθηκε. Eίχαμε από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας μας. Και μάλιστα με οφέλη για όλους λόγω της συλλογικής σύμβασης εργασίας που προέβλεπε σημαντικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους, στην οποία είμαι περήφανος που πρωτοστάτησα. Ακόμα και μετά την πυρκαγιά πετύχαμε σε ελάχιστο χρόνο την ολική επαναφορά στην τουριστική κανονικότητα και πάμε για νέο ρεκόρ αφίξεων.

Ποια έργα σας θα ξεχωρίζατε; 

Πετύχαμε πολλά και σε πολλούς τομείς. Καταρχάς, ξεκολλήσαμε έργα που βάλτωναν για χρόνια όπως το Εθνικό Θέατρο, η Μεσαιωνική Πόλη, η Δημοτική Αγοράς. Υλοποιήθηκαν από εμάς ή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έργα όπως η γέφυρα της Κρεμαστής, τα φράγματα Γαϊδουρά και Απολακκιάς, η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού στο Βόδι, τα έργα ύδρευσης στην Νότια Ρόδο, την Αφάντου και τον Αρχάγγελο.

Συνολικά έγιναν ή είναι σε εξέλιξη πάνω από 200 τεχνικά έργα σε όλη τη Ρόδο για αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις, κυκλικούς κόμβους, αστικές αναπλάσεις, σχολεία, αθλητικούς χώρους. Ενώ υλοποιήσαμε και εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που έδωσαν λάμψη στο νησί μας.

Ποιες δεσμεύσεις θα υλοποιήσετε εάν επανεκλεγείτε;

Πρώτα απ’ όλα να τελειώσουν τα έργα που έχουμε δρομολογήσει και σας ανέφερα. Βασικοί στόχοι την επόμενη 4ετία είναι η αστική ανάπλαση του κέντρου πόλης της Ρόδου και της λεωφόρου Δημοκρατίας, η αναβάθμιση των λιμανιών Ρόδου και Καμείρου, η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης. Βάρος επίσης θα ρίξουμε στην αγροτική οδοποιία και άρδευση. Το θετικό είναι ότι προβλήματα της πρώτης τετραετίας, όπως ήταν π.χ. κάποιες περιόδους η καθαριότητα έχουν λυθεί και πλέον τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά. Γι αυτό και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε καλύτερα.

Η ΝΔ στην Περιφέρεια Δωδεκανήσων και ειδικά στη Ρόδο είχε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της Πανελλάδικά. Αυτό για εσάς που στηρίζεστε από τη ΝΔ πόσο σημαντικό είναι;

Η ΝΔ είχε πράγματα εντυπωσιακή άνοδο στη Ρόδο κάτι που οφείλεται κυρίως στην καλή πορεία του Τουρισμού και στα οφέλη που προέκυψαν για όλους. Στο οποίο με τη σειρά μας συμβάλαμε κι εμείς ως Δήμος Ρόδου. Το γεγονός ότι υπάρχουν 4 κυβερνητικοί Βουλευτές στα Δωδεκάνησα είναι θετικό για το νησί μας, όπως και το ότι υπάρχει υπουργός και μάλιστα για τη νησιωτική πολιτική, ο παλιός φίλος και συμμαθητής μου Γιάννης Παππάς και χαίρομαι που είναι όλοι δίπλα στο συνδυασμό μας. Θέλω πάντως να πω ότι ο δικός μας συνδυασμός έχει στελέχη και από άλλους πολιτικούς χώρους και απευθύνεται σε κάθε Ροδίτισσα και Ροδίτη. Στην πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας θέλουμε να συμμετέχουν όλοι.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.