Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού υπογραμμίζει τις αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους προγόνους μας στον μακρύ αγώνα της Παλιγγενεσίας: την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο. Αξίες και ιδανικά που αποτελούν τη σταθερή πυξίδα του Ελληνισμού, μέσα στην πορεία της ιστορίας.

Γι’ αυτό είναι ιερό χρέος και για τη δική μας γενιά, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του 21ου αιώνα, στην πατρίδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη πως τιμούμε την ιστορία μας και την κληρονομιά μας. Οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και σήμερα, ειδικά εδώ στις εσχατιές του ακριτικού Αιγαίου, επιβάλλουν σταθερή και αμετακίνητη στόχευση. Μια Ελλάδα περήφανη, αξιόμαχη στην άμυνά της, αξιόπιστη στις εταιρικές και συμμαχικές σχέσεις της, προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Με οικονομία ευημερούσα και μια κοινωνία δίκαιη και αλληλέγγυα.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Με ενότητα και ομοψυχία, ο Ελληνισμός προχωράει. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες που ξέρουν να περνούν πάνω από τον πήχη των προκλήσεων και να προσφέρουν. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.