Με κύριο γνώμονα την αναβάθμιση της εικόνας των παραλιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουόμενων, η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη προχώρησε στην εγκατάσταση 30 υπερσύγχρονων, και καλαίσθητων οικίσκων ντους και αποδυτηρίων.

Η τοποθέτηση ξεκίνησε από τις κεντρικές παραλίες, συνεχίζεται εκτός πόλης και θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για μία πρωτότυπη κατασκευή που έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους επισκέπτες (επαναλαμβανόμενους και μη) αλλά και τους μόνιμους κάτοικους του νησιού, τόσο για την εμφάνιση όσο και για τη λειτουργικότητά της.

Επισημαίνεται ότι η μελέτη των χώρων ενδιαίτησης και ντους ανήκει στον αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Παύλο Χατζηκωνσταντίνου, ενώ την επίβλεψη των εργασιών για την ορθή τήρηση των σχεδίων των χώρων ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός, κ. Αντώνης Ζουμπάς.

Ειδικότερα, η μελέτη και κατασκευή των οικίσκων ενδιαίτησης και ντους, εστίασε στην λειτουργικότητα και στην αντοχή τους αλλά και στην εναρμόνισή τους με το φυσικό περιβάλλον, στην αντοχή στο χρόνο και στην καλύτερη δυνατή χρήση, σε περίπτωση που αποφασιστεί μετά από χρόνια, η αντικατάσταση τους ή και η βελτίωση τους.

Για τους παραπάνω λόγους, αποφασίστηκε η χρήση υλικών, τα οποία συνθέτουν μια κατασκευή ανθεκτική στο ιδιαίτερα διαβρωτικό περιβάλλον του παραθαλάσσιου χώρου, αλλά και ανθεκτική στις σκληρές καιρικές συνθήκες, κατά τους χειμερινούς μήνες. Επίσης, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, απαιτούν την ελάχιστη συντήρηση στη διάρκεια του χρόνου, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις, όπως είναι οι παραθαλάσσιοι χώροι.

Η χρήση βοτσαλωτού σαν επένδυση των εξωτερικών επιφανειών, έγινε για δύο κυρίως λόγους, την εναρμόνιση των οικίσκων με το φυσικό περιβάλλον της παραλίας, καθώς επίσης και την προστασία των επιφανειών αυτών, από τη διάβρωση του θαλασσινής αύρας. Το “χτενιστό” σκυρόδεμα που χρησιμοποιήθηκε σαν βάση της κατασκευής, προσδίδει αντοχή έδρασης, αλλά και ένα δάπεδο αντοχής στις πολύ απαιτητικές συνθήκες χρήσης και περιβάλλοντος. Τέλος ο σκελετός της κατασκευής από γαλβανισμένη στράντζα, παρέχει προστασία από τη διάβρωση ενώ η επένδυση με ινοσανίδα, ενισχύει το επίπεδο προστασίας.

Δόθηκε επίσης προτεραιότητα στην εξοικονόμηση νερού με την ενσωμάτωση ειδικής τεχνολογίας (μπουτόν ελεγχόμενης ροής) στις ντουζιέρες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι νέοι οικίσκοι αποδυτηρίων και ντους που σπάνια συναντώνται σε δημόσιες παραλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιτρέπουν λόγω της ιδιαίτερης χωροταξίας τους την ιδιωτικότητα, ενώ εξυπηρετούν και την οικογενειακή χρήση. Σημειώνεται τέλος, ότι έχουν προβλεφθεί και οικίσκοι, ειδικά προσαρμοσμένοι για ΑμεΑ. 

«Οι νέοι οικίσκοι ντους και αποδυτηρίων αποτελούν ένα πρώτο δείγμα, μία πρώτη αποτύπωση του οράματός μας για την εικόνα του νησιού μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αισθητικής αλλά και της λειτουργικότητας των παραλιών μας.

Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί προϊόν συστηματικής και συντονισμένης δουλειάς. Οφείλεται στην καταλυτική συνδρομή του Αντιδημάρχου μας, Στράτου Καρίκη και στις ενέργειες των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, του αντιδημάρχου Τηλέμαχου Καμπούρη, του εντεταλμένου συμβούλου Κώστα Καρίκη… Η Δημοτική μας Αρχή, με συνέπεια και τηρώντας τις δεσμεύσεις της στο Ροδιακό Λαό, συνεχίζει το έργο της για μία Ρόδο αντάξια των προσδοκιών όλων μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.