Χαιρετίζοντας την ανάληψη από την Γιοχάνα Στραντ των καθηκόντων, της Εκπροσώπου Τύπου της Ρόδου, στα διεθνή ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Κάνουμε σταθερά, τα πρώτα βήματα για την Τουριστική Επανεκκίνηση της Ρόδου, έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία και την Ασφάλεια όλων, πρωτίστως των Δημοτών μας, και βέβαια των Επισκεπτών μας. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, έχει πολύ μεγάλη σημασία η ισχυρή και ενιαία εικόνα του νησιού μας, στο διεθνές περιβάλλον. Τα μηνύματα που εκπέμπονται, πρέπει να είναι αξιόπιστα, και όχι να υπηρετούν υποκειμενικές απόψεις, ή πολύ χειρότερα, προσωπικές επιδιώξεις. Είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης όλων μας, να στηρίξουμε τον τόπο μας και την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με υπευθυνότητα και με σοβαρότητα.

Για να φέρουμε σε πέρας αυτή την αποστολή, ενώνουμε δυνάμεις. Ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρόδου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, αναλάβαμε από κοινού την πρωτοβουλία, της συνεργασίας με την Γιοχάνα Στραντ.

Είναι ένα Συμβόλαιο Επιτυχίας με τον Ροδιακό Λαό, με στόχο να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα ενίσχυσης της εικόνας της Ρόδου μας. Που θα μεταφράζεται σε ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος, το οποίο πλήττεται με πρωτοφανή τρόπο. Η Ρόδος έχει επιδείξει άριστη υγειονομική διαχείριση, και κατά τη φάση της έξαρσης της πανδημίας, και κατά την φάση της επανεκκίνησης, σήμερα. Αυτό είναι ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, που οφείλουμε να το αναδείξουμε και να το αξιοποιήσουμε, τόσο στα παγκόσμια ΜΜΕ, όσο και σε διεθνείς συνομιλητές μας, στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και όλους τους Φορείς που στηρίζουν αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία θα έχει και συνέχεια, με τον ορισμό Εκπροσώπου Τύπου και για το Εσωτερικό της Χώρας.

Θέλω όμως κύρια να ευχαριστήσω όλους τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες, που με υπευθυνότητα και αυτοπειθαρχία, εξασφάλισαν το λευκό υγειονομικό μητρώο της Ρόδου, και έτσι μπορούμε σήμερα να προχωράμε όλοι μαζί, σταθερά, σοβαρά και προσεκτικά, προς την κανονικότητα, που θα επιτρέψει σε κάθε Ροδίτη να πάρει πίσω τη ζωή του, τη δουλειά του, το εισόδημά του”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως εξελίσσεται η σεζόν στη Ρόδο, ο κ. Καμπουράκης σημείωσε:

“Σίγουρα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, καθώς η τουριστική δραστηριότητα δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ξέρουμε. Ας αναλογιστούμε όμως, ότι χώρες-γίγαντες του τουρισμού, με 50 και 60 εκατομμύρια αφίξεις το χρόνο, παραμένουν κλειστές… Άρα, οι 16.000 αφίξεις στο νησί μας, σε 150 πτήσεις, από την αρχή του μήνα και με 0 κρούσματα, δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αν και είναι ανηφορικός, και επίπονος.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι, με την ωριμότητά μας, να διατηρήσουμε ακέραιο το υγειονομικό μας πλεονέκτημα, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο, στο πως διαμορφώνεται η ζήτηση, αυτό το τόσο διαφορετικό καλοκαίρι”.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.