Ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο από το Θεό, προικισμένο από τη φύση, με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό. Με ανθρώπους εργατικούς και φιλότιμους που ξέρουν να δημιουργούν και να προοδεύουν. Με ανοιχτά μυαλά και ανοιχτούς ορίζοντες.

Ζούμε σε ένα νησί που διαχρονικά αποτελεί διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό και είναι το χαμόγελο στο καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας.

Ζούμε στη Ρόδο, το Αμάραντο Ρόδο του Αιγαίου, με παγκόσμια ακτινοβολία και αναγνώριση, ως ένας από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς στον σύγχρονο κόσμο.

Τη Ρόδο που προσφέρει τόσα στη χώρα, αλλά έχει πάρει πίσω πολύ λιγότερα από όσα δικαιούται και της αναλογούν.

Πλησιάζουμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα και στο νησί μας δεν έχουν ακόμα επιλυθεί βασικά ζητήματα καθημερινότητας. Η ενεργειακή επάρκεια, η ύδρευση, το οδικό δίκτυο και συνολικά οι υποδομές μεταφορών, το κυκλοφοριακό και η στάθμευση στην πόλη της Ρόδου, η συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων μας, οι δομές υγείας και δημόσιας ασφάλειας, η σύγχρονη εξυπηρέτηση του δημότη, θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα κεκτημένα, αλλά δυστυχώς εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα.

Αυτή η φθίνουσα πορεία πρέπει να αντιστραφεί. Είναι καιρός πια, στη θέση προσώπων που δοκιμάστηκαν στην Αυτοδιοίκηση και δεν τα κατάφεραν, να έρθουν άνθρωποι που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν. Η περίοδος της αδράνειας και της μικροπολιτικής μιζέριας πρέπει να τελειώνει.

Η Ρόδος πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει αποτελεσματικά όλα όσα της αναλογούν με βάση την προσφορά της στην εθνική οικονομία. Να γίνει ακόμα πιο όμορφη, με ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής. Να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος της και νέα προοπτική για το μέλλον της. Η μεγαλύτερη δύναμη της Ρόδου είμαστε εμείς, οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες. Αγαπάμε τον τόπο μας και βγαίνουμε μπροστά με δύναμη για τη Ρόδο!

Υπηρετώντας ξεκάθαρες Αρχές και θέτοντας συγκεκριμένους Στόχους:

  • Ενότητα. Η Πρόοδος του νησιού μας αφορά τους πάντες. Πόλη και περιφέρεια. Πολίτες όλων των κοινωνικών ομάδων. Στόχος μας είναι ένα νησί που κανένας πολίτης και καμία γωνιά του δεν θα μένουν πίσω, αλλά όλοι θα έχουν όφελος από την πρόοδό του. Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά.
  • Ποιότητα ζωής. Σε μια καθαρή πόλη. Με περιποιημένο πράσινο, φροντισμένους κοινόχρηστους χώρους, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Κανένα σημείο της Ρόδου να μην μένει πια παρατημένο. Με πλούσιες πολιτιστικές δράσεις, μέρος της καθημερινότητας και της εικόνας του νησιού.
  • Ισόρροπη ανάπτυξη. Που θα διαχέεται σε όλο το νησί. Εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές μας και χαράσσοντας συνεκτικές πρωτοβουλίες που θα λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Δημιουργώντας νέες δουλειές, εισοδήματα, ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
  • Εξωστρέφεια. Με αποκατάσταση της εικόνας, του χαρακτήρα, της «ταυτότητας» του νησιού μας. Για να πετύχουμε την καλύτερη προβολή της Ρόδου. Αξιοποιώντας τους χιλιάδες σημαντικούς φίλους της σε ολόκληρο τον κόσμο. Προωθώντας την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να αντισταθμίσουν δυσκολίες που βιώνουμε εδώ στις εσχατιές του Αιγαίου.
  • Αποτελεσματικότητα. Είναι ώρα να σταθούμε με δύναμη για τη Ρόδο στα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα. Διεκδικώντας κι επιτυγχάνοντας λύσεις για βασικά προβλήματα του νησιού μας. Αλλά και να θέσουμε στόχους –άλλους άμεσους και άλλους μεσοπρόθεσμους- και όλοι μαζί να δουλέψουμε συστηματικά για να τους πραγματοποιήσουμε.
  • Αλληλεγγύη. Φροντίζοντας όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Τους ηλικιωμένους. Τις μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά. Τους οικονομικά ασθενέστερους. Τους πιο απομονωμένους. Μέσα από στοχευμένα προγράμματα στα οποία θα κληθούν να συνεισφέρουν και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Ρόδο.
  • Αξιοπιστία. Να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης Δήμου και Δημότη που θα βασίζεται στο σεβασμό των πολιτών. Στην καλή και γρήγορη εξυπηρέτησή τους. Στη λειτουργία του Δήμου με διαδικασίες διαφάνειας και λογοδοσίας.

Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους ιδρύουμε τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ, με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Αντώνη Καμπουράκη.

Καλούμε κάθε Ροδίτισσα και κάθε Ροδίτη που μοιράζεται τις ίδιες αρχές και τις ίδιες προσδοκίες, να έρθει μαζί μας. Να προχωρήσουμε μπροστά. Για να ξαναβρούμε την περηφάνια μας για το νησί μας. Για να νιώθουν τα παιδιά μας και εκείνα περήφανα για τον τόπο τους. Τη Ρόδο της ιστορίας, του πολιτισμού, της ποιότητας. Μια Ρόδο που θα λάμπει ξανά.

Είναι ώρα να δώσουμε ξανά στη Ρόδο μας το κύρος, την αίγλη και την ποιότητα που της αξίζουν.

Ξεκινάμε Μαζί! Με Δύναμη για τη Ρόδο μας!

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.