Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο δημοτικό στίβο του νησιού της Ρόδου, αν και η εμπειρία του στην διαχείριση των κοινών μας πραγμάτων είναι δεδομένη. Η επιτυχημένη πορεία του στο τιμόνι της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου σε συνδυασμό με την πολυσχιδή δραστηριότητα και ανιδιοτελή προσφορά του στο νησί και στον συνάνθρωπο του, αποτελεί σίγουρα εχέγγυο για τις προθέσεις του.
Η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που δίνει δύναμη στην παράταξη «Με δύναμη για τη Ρόδο» με την οποία θα διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου τον Δήμο Ρόδου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει ξεκινήσει να καταστρώνει τα πλάνα του και να στελεχώνει την παράταξη του με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη και διάθεση να προσφέρουν στον τόπο τους.
«Οι Ροδίτες αγαπάμε τον τόπο μας. Κι αυτή η αγάπη είναι από μόνη της η πυξίδα για το που πρέπει να κατευθυνθούμε», αναφέρει στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του και της ιδρυτικής διακήρυξης της δημοτικής του παράταξης, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφιος δήμαρχος.
«Για μένα θα ήταν πιο εύκολο να κάνω κριτική αφ’ υψηλού. Είναι σύνηθες φαινόμενο, αυτό που οι φίλαθλοι λένε “προπονητές της κερκίδας”» αναφέρει και απαντά στις επιθέσεις που δέχτηκε από άλλους υποψηφίους μετά την ανακοίνωση των προθέσεων του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπήκε σε αυτό τον αγώνα για να ασχοληθεί με τις μικρότητες και την παραπολιτική.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αντώνης Καμπουράκης αναφέρεται στην επιλογή των υποψηφίων του συνδυασμού, στην κατάρτιση του προγράμματος του και στην στοχοθεσία του, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι θέσεις που αναπτύσσει για την τακτική συνεργασιών που θα ακολουθήσει στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.
Aναλυτικά η συνέντευξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Με δύναμη για τη Ρόδο» κ. Αντώνη Καμπουράκη:

 Η πρώτη σας εκδήλωση είχε ομολογουμένως πολύ κόσμο. Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από την προεκλογική αναμέτρηση;
Ήταν όντως μια πολύ καλή συγκέντρωση. Και έδειξε τη δυναμική που υπάρχει στην κοινωνία. Ο κόσμος που με τίμησε με την παρουσία του έδειξε ξεκάθαρα πως διψά για μια νέα κίνηση που θα εκφράσει το αίτημα αλλαγής και ανανέωσης στη Ρόδο. Οι Ροδίτες αγαπάμε τον τόπο μας. Κι αυτή η αγάπη είναι από μόνη της η πυξίδα για το που πρέπει να κατευθυνθούμε. Να κινηθούμε γρήγορα, μπροστά και ψηλά. Αυτό ακριβώς εισπράττω και σε κάθε επαφή και συζήτηση που έχω καθημερινά με τους συμπολίτες μου. Να ξεκολλήσουμε και να ζήσουμε καλύτερα σε μια καλύτερη Ρόδο. Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε και να κερδίσουμε όλα αυτά που δικαιούμαστε ως νησί.

ύνομαι παντού. Το ψηφοδέλτιό μας συγκροτείται έτσι ώστε να εκφράζει τη Ρόδο πάνω από κόμματα και χρώματα. Οι περιχαρακώσεις δεν προσφέρουν τίποτα. Τη Ρόδο θα την αλλάξουν οι ικανοί Ροδίτες, αυτοί που διακρίνονται για τις αρετές και το ήθος τους. Και τέτοιους θέλουμε κοντά μας.
• Πότε θα ξεκινήσετε να παρουσιάζετε τις προτάσεις σας; Πως θα κινηθείτε προεκλογικά;
Έχει συγκροτηθεί ομάδα που διαμορφώνει το πρόγραμμα, πάνω στις κατευθύνσεις που έχω δώσει. Έχουμε ήδη αρχίσει συζητήσεις με φορείς, με ειδικούς επιστήμονες, ανθρώπους που έχουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία. Θα συζητήσουμε επίσης με τους ίδιους τους πολίτες, σε όλη τη Ρόδο. Θα ακούσουμε, θα προτείνουμε, θα συζητήσουμε. Από κει και πέρα οι καιροί δεν προσφέρονται για εντυπωσιασμούς. Η εκστρατεία μου θα στηρίζεται στο απλό μήνυμα: Αυτός είμαι, αυτό θέλω να κάνω, δώστε μου την ευκαιρία να δουλέψω για τη Ρόδο μας. Και θα κοιτάζω μπροστά.
• Στο δεύτερο γύρο με ποιους θα επιδιώξετε συμμαχίες;
Αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες με την ψήφο τους στον πρώτο γύρο. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως θα επιδιώξω συναινέσεις και συνεργασίες με όλους. Για μένα αντίπαλοι είναι οι ελλείψεις, οι ανεπάρκειες και τα προβλήματα που χρονίζουν, δεν είναι ούτε πρόσωπα, ούτε κόμματα. Άλλωστε όπως έχω πει δεν υπάρχουν μπλε, πράσινες, ή κόκκινες λύσεις. Υπάρχουν καλές λύσεις, κακές λύσεις και αδράνεια. Και εγώ θα επιδιώξω τις καλύτερες λύσεις, για τον τόπο μας. Αυτό είναι το ζητούμενο, κι αυτό θα υπηρετήσω με συνέπεια.
• Έχετε κάποια προτίμηση σε αντίπαλο δεύτερου γύρου;
Καμία απολύτως. Δεν το λέω από υπερβολική σιγουριά, αλλά από σεβασμό προς όλους τους υποψηφίους και κυρίως από σεβασμό προς τους πολίτες και την ετυμηγορία τους στην κάλπη.
• Αν εκλεγείτε δήμαρχος πώς θα θέλατε να είναι η Ρόδος σε τέσσερα χρόνια από τώρα;
Η ζωή των συμπολιτών μας, με τη συμβολή του Δήμου, να έχει γίνει καλύτερη. Πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική. Να νιώθει ο Ροδίτης τον Δήμο δίπλα του, να αισθάνεται πως δεν παλεύει μόνος του. Η Ρόδος να είναι πιο καθαρή, πιο όμορφη, πιο φιλική για κατοίκους και επισκέπτες. Με καλύτερους δρόμους. Με νέες υποδομές. Να έχουν προχωρήσει, αν όχι λυθεί, το ενεργειακό και η ύδρευση. Να έχει γίνει πιο λαμπερή στην εικόνα της και η εικόνα αυτή να κάνει το γύρο του κόσμου. Η καθημερινότητα κάθε Ροδίτη να είναι πλέον τέτοια, ώστε να βλέπει μέσα από έργα και δράσεις πως η Ρόδος ανεβαίνει, πως ανακτά την κοσμοπολίτικη λάμψη της, ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό της και δημιουργεί τις προϋποθέσεις, για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε ένα νησί -πρότυπο ευημερίας και προόδου.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.