Με κατάνυξη και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του Covid-19, η Ρόδος τιμά την ιερή μνήμη του Πολιούχου της, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Είναι μια μέρα γιορτής και ελπίδας για το νησί μας. Ο βίος και το μαρτύριο του νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου, είναι διαχρονικό σύμβολο του Ορθόδοξου ήθους. Συνιστά ένα παράδειγμα ανόρθωσης μετά την πτώση. Παράδειγμα που πάντα εμπνέει και πάντα διδάσκει όλες τις γενιές του νησιού μας.

Φέτος προσευχόμαστε στον Άγιο να περάσουμε με τη βοήθειά του τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, μαζί με όλη την ανθρωπότητα, εξαιτίας της πανδημίας. Με ευθύνη και αλληλοβοήθεια να μετατρέψουμε αυτή την δοκιμασία σε κινητήριο δύναμη ώστε να μείνουμε ασφαλείς, να σταθούμε όρθιοι και να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ροδίτισσες και όλους τους Ροδίτες. Η χάρη και η ευλογία του Πολιούχου και Προστάτη μας να σκεπάζουν τη Ρόδο μας. Να μας χαρίζει δύναμη για να τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά, ενωμένοι υπό τη σκέπη του.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.