Κατεπείγουσα ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης με στόχο των συντονισμό των αρμοδίων φορέων, για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με τον καταυλισμό των Ρομά στο νησί μας, επί του καταπατηθέντος Δημόσιου Ακινήτου, στην περιοχή Καναμάτ, 163Α & 163Β κλπ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν o Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργος Τριάντος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Μιχάλης Καληωράκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου Γιάννης Τσιτσικάς, ο Λιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Τάτης, ο Προϊστάμενος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου για τα Δωδεκάνησα, Παναγιώτης Τριανταφύλλας, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ρόδου, Κυριακή Νικολαΐδου.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε ο συντονισμός των δράσεων που απαιτούνται, με την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, αφενός για την πλήρη αποκατάσταση της τάξης μετά τις ακραίες ενέργειες των τελευταίων ημερών, με φωτιές και καπνούς στον καταυλισμό των Ρομά, και αφετέρου για την οριστικοποίηση της μετεγκατάστασης. Για το σκοπό αυτό υπήρξε και επικοινωνία των συμμετεχόντων, με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κο Γιώργο Σταμάτη, για την οριστικοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Β. Καμπουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το ζήτημα με τον καταυλισμό των Ρομά είναι εξαιρετικά σοβαρό, και σ’ αυτό εμπλέκονται συναρμόδιοι φορείς, και απαιτούνται αποφάσεις, σε πολλά επίπεδα της κεντρικής διοίκησης. Το ζήτημα όμως έχει χρονίσει επί μακρόν, και πρέπει να επιλυθεί άμεσα, και χωρίς άλλη χρονοτριβή. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, πήραμε την πρωτοβουλία αυτής της σύσκεψης για τον συντονισμό των ενεργειών, που πρέπει να γίνουν από όλες τις πλευρές, καθώς η ασφάλεια και η δημόσια υγεία των πολιτών, είναι αγαθά αδιαπραγμάτευτα.

Σε μια δύσκολη στιγμή για το νησί μας, με τους υγειονομικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, να δοκιμάζουν τα όρια ανοχής των πολιτών, με τον τουρισμό και την τοπική οικονομία στο ναδίρ, να δοκιμάζουν και τα όρια αντοχής τους,

καμία κοινωνική ομάδα δεν δικαιούται να επιδεινώνει την κατάσταση, με ακραίες και απερίσκεπτες ενέργειες. Λέμε ΝΑΙ στην ευαισθησία, αλλά και ένα αποφασιστικό ΟΧΙ, σε κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Είναι η ώρα της ευθύνης, ώστε η συνεργασία όλων μας, να δώσει οριστική και βιώσιμη επιτέλους λύση, στο σοβαρό αυτό πρόβλημα“. . .

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.