Είναι μια ξεχωριστή και πολύ αισιόδοξη μέρα σήμερα, για τη Ρόδο.

Για τη Γέφυρα, που εγκαινιάζουμε, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Μιλάει μόνη της. Για την ασφάλειά της, την ποιότητά της, την υπερπολύτιμη συμβολή της, στην οδική σύνδεση όλης της Ρόδου, ειδικά δε, της Πόλης με το Αεροδρόμιο, που έχει κρίσιμη σημασία, και για τον τουρισμό μας, αλλά και για όλη την παραγωγική, και εμπορική δραστηριότητα, τού νησιού μας. Τα καλύτερα λόγια, είναι πάντοτε οι πράξεις, και οι περιγραφές περισσεύουν, όταν γίνεται κάτι σωστά, και υπεύθυνα.

Αυτό που θέλω να τονίσω, όμως, είναι πως η Γέφυρα Κρεμαστής, σηματοδοτεί μια πολύ μεγάλη αλλαγή, σε σχέση με το παρελθόν.

Το παρελθόν στο οποίο ακούσαμε πολλά λόγια, και δεν είδαμε έργα και πράξεις.

Το παρελθόν, στο οποίο κυλούσαν τα χρόνια, ακούγοντας δικαιολογίες, γιατί δεν έγινε αυτό, που έπρεπε να γίνει.

Το παρελθόν, στο οποίο τα αυτονόητα, παρέμεναν ζητούμενα, μέσα στα συρτάρια.

Αυτό το κακό παρελθόν της αδράνειας, που στέρησε από τους Ροδίτες, αυτά που άξιζαν και δικαιούνταν, ξεπερνάμε σήμερα. Τα αυτονόητα επιτέλους δικαιώνονται. Η κοινή λογική επικρατεί ξανά.

Γιατί πρέπει να είναι λογικό και αυτονόητο, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της χώρας, έχουν όραμα και υποστηρίζουν έμπρακτα, την ανάπτυξη των νησιών μας, ειδικά εδώ στο ακριτικό Αιγαίο, που η ανάπτυξη, δεν σημαίνει μόνο ευημερία, αλλά κυρίως, αποτελεσματική θωράκιση, έναντι υπαρκτών, ή δυνητικών απειλών.

Και θέλω Κύριε Υπουργέ, να σας ευχαριστήσω θερμά, τόσο εσάς προσωπικά, αλλά στο πρόσωπό σας και όλη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το επίπεδο της συνεργασίας μας, και το διαρκές ενδιαφέρον, για την πρόοδο των νησιών, και της Ρόδου μας. Η αμέριστη υποστήριξη, τής κυβέρνησής σας, στην προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης, με οφέλη για όλους τους νησιώτες, είναι για μας, πηγή δύναμης, να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο, στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Η υποστήριξη αυτή έχει ιστορικά χαρακτηριστικά, για τη Ρόδο και το νότιο Αιγαίο, καθώς για πρώτη φορά εκμηδενίσαμε τις αποστάσεις, και μπήκαν τα νησιά μας, στο κέντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

Αγαπητοί Φίλοι,

Η κοινή λογική επικρατεί ξανά, όταν οι δύο βαθμοί, της αυτοδιοίκησης συνεργάζονται άριστα, και αυτό αποτυπώνεται, σε χειροπιαστό και μετρήσιμο έργο. Και είναι ευτύχημα, να βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Γιώργος Χατζημάρκος, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ίδια αντίληψη, για την αξία της συνεργασίας.

Για τον τόπο μας, είναι η ώρα, για το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Για να λυθούν τα προβλήματα που χρονίζουν, και ν’ ανοίξουν καινούργιες προοπτικές. Για να απελευθερώσουμε, το δυναμικό, των τοπικών μας κοινωνιών. Να δώσουμε ώθηση στον Διάλογο, στη Σύνθεση, στην Κοινή Προσπάθεια, στην Αποτελεσματικότητα. Να ορίσουμε κοινούς τόπους συμφωνίας, και συναίνεσης. Η ισχύς εν της ενώσει, έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας, και ΔΕΝ ήταν σχήμα λόγου.

Μόνο ενωμένοι κερδίζουμε. Σε όλα τα μέτωπα, σε όλες τις αναμετρήσεις. Ενωμένοι, για το κοινό καλό, με σχέσεις εμπιστοσύνης, και πάνω απ’ όλα, βάζοντας την κοινή λογική, πάνω από ιδεοληψίες, λαϊκισμούς, και προσωπικές φιλοδοξίες.

Γι’ αυτό τον λόγο, Αυτήν, την αισιόδοξη προοπτική, επιβεβαιώνουν, τα σημερινά εγκαίνια:

Πέραν από την πρακτική σημασία της, η νέα Γέφυρα Κρεμαστής,

έχει και μια εξίσου υψηλή, Συμβολική Σημασία: Τραβήξαμε, κόκκινη γραμμή στο χθες, και ΔΕΝ επιλέξαμε την εύκολη οδό, να αφήσουμε ανέγγιχτα, τα προβλήματα.

Αντίθετα, κάθε μέρα, συνεχίζουμε με σθένος, τα έργα και τις παρεμβάσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Επιλέξαμε το δρόμο της Δράσης, της Ευθύνης, του Αποτελέσματος. Υπερασπιζόμαστε τις επιλογές μας, συνεχίζουμε µε αποφασιστικότητα!

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.