Ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης με δύο μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, δυσφήμιση και εξύβριση κατά των κ.κ. Αντώνιου Μαρτίνη και Γεωργίας Δαβιλά, υπό την ιδιότητα του πρώτου ως δημοσιογράφου, αρθρογράφου και διαχειριστή ιστότοπου και ως προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου ανώνυμης εταιρείας και της δεύτερης ως δημοσιογράφου, αρθρογράφου και διαχειρίστριας ιστότοπου.

Μετά την υποβολή των μηνύσεων ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Καλοδεχούμενη η κριτική και τα σχόλια. Αρκεί να μην είναι ενσυνείδητα ψευδή και κακόπιστα».

Ο πρώτος εγκαλούμενος κ. Αντώνιος Μαρτίνης είχε αναρτήσει δημοσίευμα με τίτλο «Περιφερειάρχης και Δήμαρχος εναντίον του Αστυνομικού Διευθυντή για τη συναυλία του Ρέμου» στο οποίο περιέγραφε εκτενώς ότι υπήρξε παρέμβαση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναυλία του  Αντώνη Ρέμου στο Santa Marina και ότι εξαιτίας του έντονου διαλόγου που ακολούθησε ο Αστυνομικός Διευθυντής χτύπησε με δύναμη το χέρι του στο γραφείο του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο ίδιο άρθρο γινόταν αναφορά για «μεγάλο πάρτυ παρουσία πολλών celebrities» με το οποίο γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Δήμαρχος Ρόδου.

Για τα ανωτέρω, λοιπόν, ο κ. Καμπουράκης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση καθώς, όπως υποστηρίζει, ουδέποτε έλαβε χώρα το περιστατικό με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος σε κάθε περίπτωση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων, ώστε η Ρόδος να παραμείνει ασφαλής, θέτοντας τη δημόσια υγεία πάνω από όλα αλλά και τη διάσωση της τοπικής οικονομίας, η οποία στηρίζεται στον τουρισμό και κάθε παρεκτροπή θα είχε ολέθριες συνέπειες για αυτήν. Αναφορικά με τον εορτασμό των γενεθλίων του υποστηρίζει ότι τα γιόρτασε σε στενό κύκλο και η παρουσία των celebrities ήταν στιγμιαία προκειμένου να του ευχηθούν.

Ακόμη, στο επίμαχο άρθρο γινόταν αναφορά από τον εγκαλούμενο κ. Αντώνιο Μαρτίνη ότι  η τοπική ηγεσία προέβαλε σθεναρές αντιστάσεις  εναντίον του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, με σκοπό την πραγματοποίηση της εκδήλωσης,  αψηφώντας το φόβο του κορωνοϊού και πιέζοντας μέχρι τέλους προκειμένου η συναυλία να υλοποιηθεί, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Καμπουράκη πρόκειται για παντελώς ψευδές γεγονός και σκοπό είχε  να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του και φυσικά ουδεμία επικοινωνία υπήρξε από εκείνον με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη.

Η δεύτερη μήνυση που στρέφεται εναντίον της κ. Γεωργίας Δαβιλά, αφορά άρθρο  με τίτλο «Ρόδος: Καμπουράκης και Χ’’μάρκος εμπαίζουν τον κ.Μητσοτάκη, παρεμβαίνουν & στο έργο της Αστυνομίας!, της Ωραιοζήλης (Τζίνας) Δαβιλά-Δαμασκηνού» στο οποίο γίνεται λόγος ότι «Το πρωί της 7ης Αυγούστου Καμπουράκης και Χ’’μάρκος αποχαιρετούσαν τον Πρωθυπουργό από τη Ρόδο φορώντας υγειονομικές μάσκες – διότι οι υποκριτικές είναι σταθερό αξεσουάρ τους – και το βράδυ διοργάνωναν πάρτυ στο Santa Marina ώστε να γιορταστούν και τα γενέθλια του famous celebrity Mayor of Rhodes.» και ότι: «… ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης αντι να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα, υποτίμησαν φανερά και ανερυθρίαστα την εμπιστοσύνη και στήριξη Μητσοτάκη, αγνόησαν τις υποδείξεις της Κυβέρνησης και των Επιστημόνων για την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας και έκαναν το κέφι τους. Ο Ρέμος σταθερά φίλος του Αντώνη Καμπουράκη θα επισκεπτόταν το νησί για τα γενέθλια του Δημάρχου, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Όπως επίσης είναι πασίγνωστα τα φαντασμαγορικά πάρτυ που διοργανώνει με κάθε ευκαιρία ο νυν Δήμαρχος Ρόδου. Και ήταν και πολύ καλός ως οικοδεσπότης. Ως δήμαρχος όμως…»

Σχεδόν όλο το άρθρο, όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, περιέχει ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα με τα οποία προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως διαπλεκόμενο με επιχειρηματίες, ότι αγνοεί τις υποδείξεις της Κυβέρνησης και των Επιστημόνων και ότι στο ίδιο άρθρο μηδενίζει τις σπουδές και τις νομικές του γνώσεις έχοντας ως μόνο σκοπό η εγκαλούμενη την δυσφήμιση και εξύβρισή του, καταδεικνύοντας εμπάθεια προς το πρόσωπό του.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.