Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Για τις Γαλάζιες Σημαίες, που κατά τον πρώην αντιδήμαρχο παραλιών, κ. Βασίλη Ψυλλάκη, «χάθηκαν», από την ανακήρυξη του Προγράμματος για το έτος 2020, τα αληθή και πραγματικά γεγονότα, έχουν ως εξής:

Στις 07 Νοεμβρίου 2019 οι υπεύθυνοι του Προγράμματος Γαλάζια Σημαία, απέστειλαν e-mail στους ενδιαφερόμενους, με το οποίο καλούνταν:

«Οι διαχειριστές που ενδιαφέρονται να εντάξουν την ακτή τους, ως υποψήφια για βράβευση με “Γαλάζια Σημαία”, για το έτος 2020, εφόσον αυτή ήταν πλήρως οργανωμένη το περασμένο καλοκαίρι (2019), σύμφωνα με τα Κριτήρια του Προγράμματος, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά».

Στο Δήμο Ρόδου κατά το «περασμένο καλοκαίρι 2019», δηλαδή σε περίοδο θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καμία παραλία Δημοτικής Διαχείρισης δεν ήταν «πλήρως οργανωμένη», όπως λεπτομερώς απαιτείται, γιατί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα, ώστε να τηρούνται οι προϋποθέσεις πιστοποίησης, για Γαλάζιες Σημαίες 2020.

Μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για μια Γαλάζια Σημαία, είναι η παρουσία ναυαγοσώστη. Το 2019 κανένας ναυαγοσώστης δεν προσλήφθηκε στο Δήμο, ούτε ανατέθηκε η υπηρεσία με Δημόσια Σύμβαση. Έστω και με απευθείας ανάθεση. Στην ανάγκη!

Συνεπώς, το Νοέμβριο του 2019 τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία,  βεβαίωναν ότι το περασμένο καλοκαίρι του 2019, οι ακτές ήταν μη συμβατές με τις προδιαγραφές, ώστε να μπορούν να πιστοποιηθούν για το έτος 2020.

Η Νέα Δημοτική Αρχή, εγκαταστάθηκε στο Δήμο μας την 01η Σεπτεμβρίου 2019. Μόνον αδαείς θα μπορούσαν να θεωρήσουν, ότι είχε τη ευχέρεια, να αλλάξει τα τετελεσμένα «κατορθώματα», της απελθούσας υπερήφανης για όλα δημοτικής αρχής. Αυτά προς το παρόν, επί της διαδικασίας.

Έπονται παρατηρήσεις, επί του καθαρισμού των ακτών 2019…., με όρους που …δικαιώνουν πλήρως και τους πλέον καλοπροαίρετους ….κακόπιστους.

Και δεν επιτρέπουν άλλες τέτοιες, υπερήφανες κορόνες. Η Κόπρος των 3.000 βουῶν του Αυγείου θα καθαρίσει. Μετά ή άνευ, της …πολύτιμης συμβολής, των διαθέσιμων απόντων.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.