Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης παρουσίασε σήμερα σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, την πλατφόρμα διαβούλευσης για το πρόγραμμα του Συνδυασμού “Με Δύναμη για τη Ρόδο”, τονίζοντας πως είναι “ένα ακόμη βήμα για να δείξουμε πως αντιλαμβανόμαστε τη Ρόδο της επόμενης μέρας”.

Πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία διαλόγου που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες του διαδικτύου και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη μπαίνοντας στη ηλεκτρονική διεύθυνση http://dialogos.andoniscambourakis.gr να καταθέσει τις προτάσεις του για επτά (7) θεματικούς άξονες όπως και για κάθε Δημοτική Ενότητα της Ρόδου μας.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμπουράκης: “Το εγχείρημά μας δεν είναι προσπάθεια ενός ανθρώπου, αλλά συλλογική. Της εξαιρετικής ομάδας που με στηρίζει και συμπορεύεται μαζί μου. Αλλά και κάθε κατοίκου της Ρόδου. Κάθε πολίτη που θέλει στα δικά μας σχέδια να δει το δικό του όραμα. Γιατί καμία προσπάθεια δεν θα πετύχει αν δεν έχει τη στήριξη της ίδιας της τοπικής μας κοινωνίας. Και ιδίως όσων θέλουν να τερματιστεί η σημερινή στασιμότητα του νησιού μας. Σήμερα κάνουμε ένα κρίσιμο βήμα για μια πλατιά ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες της Ρόδου”.

Παρουσιάζοντας τους επτά (7) θεματικούς άξονες που μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις προτάσεις τους και οι οποίοι αποτελούν τις στρατηγικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του, ο κ. Καμπουράκης τόνισε:

Πρώτος άξονας, η οικονομία του νησιού μας. Το πώς θα στηρίξουμε την τοπική οικονομία, τις υποδομές μας, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση.

Δεύτερος άξονας, το περιβάλλον. Πώς θα το προστατεύσουμε, πώς θα το αξιοποιήσουμε και πώς θα δώσουμε ώθηση στην τοπική πρωτογενή παραγωγή.

Τρίτος, οι αστικές αναπλάσεις σε όλη τη Ρόδο. Τα έργα που θα κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στο νησί μας. Τα μεγάλα έργα υποδομής που χρειαζόμαστε.

Τέταρτος, ο Τουρισμός. Πώς θα αναβαθμιστεί ποιοτικά, ενισχύοντας τα τοπικά εισοδήματα, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα του νησιού μας.

Πέμπτος άξονας, η κοινωνική φροντίδα. Η βελτίωση και ανάπτυξη δικτύων κοινωνικών υποδομών που θα στηρίζουν τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους. Αλλά και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων για μείζονα κοινωνικά προβλήματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η νεανική παραβατικότητα και η ενδοοικογενειακή βία.

Έκτος, ο πολιτισμός και αθλητισμός. Η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και πρόσβαση των νέων μας σε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους άθλησης και αναψυχής.

Και έβδομος άξονας, η διακυβέρνηση του Δήμου. Πώς θα φτιάξουμε ένα μοντέλο χρηστής και διαφανούς διακυβέρνησης που θα αξιοποιεί σύγχρονες μεθοδολογίες κι έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πως θα καταφέρουμε οι εξαίρετοι υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα να ξεδιπλώσουν τις πραγματικές δυνατότητές τους και να έχουμε ένα Δήμο που θα υπηρετεί τον δημότη και όχι τον Δήμαρχο”.

Όπως σημείωσε με έμφαση ο κ. Καμπουράκης “κάθε πρόταση που θα υποβληθεί θα μελετηθεί και αν είναι εφικτή θα ενταχθεί και αυτή στο αναλυτικό μας πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες.” “Συζητάμε με τους πολίτες, ακούμε προτάσεις, λειτουργούμε με διαφάνεια, θέτουμε συγκεκριμένους στόχους. Προχωράμε μπροστά με Δύναμη για τη Ρόδο” υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης και προσκάλεσε κάθε Ροδίτισσα και Ροδίτη να αξιοποιήσουν αυτή τη νέα δυνατότητα, να συμμετέχουν με την πρότασή τους για κάθε ζήτημα που τους απασχολεί, μικρό ή μεγάλο, και να γίνουν μέρος της μεγάλης συλλογικής προσπάθειας “για μια Ρόδο που θα λάμπει ξανά!”.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.