Στη διαρκή και εντατική προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της στο νησί μας, όπως και για να δώσουμε ξανά στη Ρόδο την αίγλη και την ποιότητα που αξίζει, δεν υπάρχει ούτε μια ώρα για χάσιμο. Καθημερινά, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, παρά τους κινδύνους και τις αντιξοότητες, για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ακριβώς γι’ αυτό προγραμματίστηκε η συνεδρίαση της 8ης Μαΐου 2020, του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ληφθούν απαραίτητες αποφάσεις.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε διά του Τύπου, πως οι παρατάξεις της μειοψηφίας αποφάσισαν στο «παρά πέντε» να μη συμμετέχουν, παρά το γεγονός πως είχαν έγκαιρη πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και η συνεδρίαση διεξήχθη σύμφωνα με τους όρους της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως άλλωστε αναγνωρίζουν και στην επιστολή τους.

Επιπλέον, για να υπάρξει διάλογος και πλήρης ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, προτάθηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, κοινή συνάντηση, με την τήρηση όλων τα προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων. Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, για ακατανόητους λόγους, πρότειναν η συνάντηση αυτή να γίνει μια εβδομάδα μετά την αποφασισμένη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή στις 15 Μαΐου 2020 και όχι τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν από αυτό!

Σε μια συγκυρία μεγάλων δυσκολιών και προκλήσεων, απαιτείται αποτελεσματική διοίκηση, άμεσες αποφάσεις, και σύνθεση δυνάμεων. Το τελευταίο που έχει ανάγκη η Ρόδος τώρα, είναι οι τακτικισμοί, ο αποπροσανατολισμός, και η δημιουργία εντυπώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή, έχει όπως πάντα την πόρτα ανοιχτή στη συνεργασία, που απαιτούν οι περιστάσεις. Συνεργασία όμως, που δεν θα υπηρετεί το «Εγώ» του καθενός, αλλά το συλλογικό «Εμείς» της Ρόδου μας.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.