Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού και βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά στην προστασία, ανάδειξη, διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. 

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι μια μέρα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για τη Ρόδο μας.  Η Παλιά Πόλη και ο πληθυσμός των μονίμων κατοίκων της που την καθιστούν τη μεγαλύτερη ζωντανή Μεσαιωνική Πόλη στην Ευρώπη,  εκτός από λαμπρό παρελθόν δικαιούνται ένα βιώσιμο παρών κι ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Υπουργό Πολιτισμού  κ. Λίνα Μενδώνη που είναι δίπλα μας. 

Με τη στενή και αρμονική  συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου αλλάζουμε ταχύτητες,  ξεπερνάμε τις καθυστερήσεις κι  ανοίγουμε το δρόμο για σειρά  έργων και δράσεων που κάνουν πραγματικότητα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μακράς πνοής για τη Μεσαιωνική Πόλη του 2040.  Το αξίζουν οι Ροδίτες, το αξίζει η Ρόδος μας.”

Συμφωνήθηκε η επίσκεψη της Υπουργού στη Ρόδο, την 9η Μαρτίου, με σκοπό την επί  τόπου διευθέτηση των λεπτομερειών και  για την ανάδειξη και αξιοποίηση της άλλης πολύτιμης πολιτιστικής περιουσίας της Ρόδου μας, την ιστορική Λίνδο.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.