Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων ( συναρμόδια υπουργεία, Δήμος Ρόδου, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, λοιποί τοπικοί φορείς, κ.α) για την  υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού προγράμματος έργων και δράσεων για την προστασία, ανάδειξη διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και ο Υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής  Δωδεκανήσου  Μάνος Κόνσολας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης επεσήμανε ότι η νέα Δημοτική Αρχή τηρώντας πιστά το πρόγραμμα που ενέκριναν οι πολίτες, έχει ως άμεση προτεραιότητα την προστασία, την αισθητική αναβάθμιση και τη βιώσιμη διαχείριση  της Μεσαιωνικής Πόλης με στόχο την ανάδειξή της   σε Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού,  αξιοποιώντας την ταυτότητά της ως επίλεκτο  μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της ανθρωπότητας, σύμφωνα με την UNESCO και τον  Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ξεκινάμε μια νέα εποχή για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου,  ενώνοντας ιδέες και δυνάμεις, προκειμένου να αναδειχθεί η παγκόσμια μοναδικότητα του Μνημείου,  ταυτόχρονα με την αναβάθμιση  του ενεργού οικισμού που λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας της πόλης” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουράκης και συμπλήρωσε:  Η  ποιότητα,  πρωτίστως για τους μονίμους κατοίκους αλλά ασφαλώς και για τους επισκέπτες,  είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των έργων και των δράσεων που θα ξεδιπλωθούν“. 

Ο Δήμαρχος Ρόδου υπογράμμισε την ανάγκη για γρήγορες αποφάσεις και θεσμικές ρυθμίσεις,  ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα η Μεσαιωνική Πόλη να αποτελέσει καταλύτη αναπτυξιακής δυναμικής,  συνεισφέροντας στην ευημερία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας,  με σύγχρονους όρους πολιτισμικού σεβασμού και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.   

Στη συνάντηση εργασίας  παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων, κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, κ. Βασίλης Παπαοικονόμου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων, Παραλιών & Κοιμητηρίων Δημοτικής Ενότητας Ρόδου, κ. Αθανάσιος Στάμος.

Αντώνης Καμπουράκης © 2024. Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.